Shqiperia

Tiranë: Samiti i krerëve të Ballkanit Perëndimor

Është bërë e ditur se sot në Pallat të Brigadave në Tiranë zhvillohet Samiti i Krerëve të Ballkanit Perëndimor.

Në këtë ngjarje do të jetë prezent edhe kryeministri Albin Kurti.

Një konferencë për shtyp të kryeministrit Edi Rama me Komisionerin Evropian për Zgjerimin dhe Fqinjësinë e Mirë, Olivér Várhelyi, do të mbahet në orën 12.30.

Ky samit vjen pas turneut të vizitave të Ramës në Hungari dhe Bullgari, ku tema që iu vu theksi ishte anëtarësimi i Shqipërisë në BE. Agjenda e samitit: Në orën 09.30 – Takim bilateral me Zoran Tegeltija, Kryetar i Këshillit të Ministrave të Bosnjë e Hercegovinës.

Në orën 10.00 – Takim bilateral me Olivér Várhelyi, Komisionerin Europian për Zgjerimin dhe Fqinjësinë e Mirë.

Në orën 10.30 – Mbërritja e delegacioneve në orën 11.00 – Seanca plenare.

Në orën 12.30 – Foto familjare – Konferencë për shtyp e Kryeministrit Edi Rama me Komisionerin Evropian për Zgjerimin dhe Fqinjësinë e Mirë, Olivér Várhelyi.

Në orën 13.00 – Drekë pune.

Në orën 15.00 – Firmosje e marrëveshjeve.

Në orën 15.15 – Ceremonia e inaugurimit të Qendrës së Informimit Kulturor.

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI