Shqipëria

Suksesshëm rezultoi programi zvicerano-austriak për Zhvillimin Rajonal në Shqipëri

Programi i përbashkët zvicerano-austriak për Zhvillimin Rajonal përfundoi dhe u festua me një event për arritjet me partnerët nga qeveria dhe bashkitë, duke rezultuar suksesshëm, përcjell albinfo.ch.

“Për çdo vend që aspiron të zhvillojë potencialin e vet plotësisht dhe të anëtarësohet në Bashkimin Europian, është thelbësore të përgatitet dhe të investojë tek zhvillimi rajonal”, tha ambasadorja zvicerane, Ruth Huber.

Cilat janë disa nga kontributet e programit?

-Aftësimi i departamentit për zhvillimin rajonal brenda Fondit Shqiptar të Zhvillimit

-Kthimi në prioritet i zhvillimit rajonal – si reformë dhe si politikë

-Asistenca ndaj qeverisë shqiptare për negociatat me BE-në – Kapitulli 22 mbi Politikat dhe Koordinimin Rajonal

-Zbatimi me sukses i skemave të granteve me përmirësime konkrete në disa rajone.