Lajme

Të gjitha supermarketet “Real” do të mbyllen

Është fundi i fundit për zinxhirin e supermarketeve: Real po shet një sërë degësh. Pjesa tjetër më pas është planifikuar të mbyllet deri më 31 mars 2024.

Real njoftoi të hënën se 14 dyqane do të shkojnë te konkurrenti Rewe, tre degë në Kaufland dhe një dyqan në Edeka.

Megjithatë, Zyra Federale e Kartelit ende duhet të miratojë disa nga planet.

45 dyqanet e mbetura do të mbyllen deri më 31 mars 2024 sepse nuk mund të gjendej asnjë blerës për to, tha ai. Real filloi procedurat e falimentimit në shtator, shkruan Bild transmeton albinfo.ch.

Qëllimi ishte ruajtja e operacioneve të biznesit dhe në të njëjtën kohë zhvillimi i negociatave me konkurrentët për marrjen e mundshme të lokacioneve, u tha në atë kohë. Real është një ish-degë e Metro.

Kompania me bazë në Düsseldorf ia shiti zinxhirin, i cili në atë kohë kishte ende mbi 270 degë, te konsorciumi investitor SCP Group në vitin 2020.

Kjo ua kaloi rreth 160 dyqane operatorëve të rinj. Në vitin 2022, SCP ia dha degët e mbetura një pronari tjetër, dhe në maj SCP më pas e bleu kompaninë përsëri, siç njoftoi Real. Real kohët e fundit punësoi rreth 5000 njerëz në mbi 60 degë.