Lajme

Këto janë 6 profesionet më të paguara në shtetin gjerman

Gjermania njihet si një shtetet më ekonominë më të madhe në botë. Pagesat e këtij shteti për punëtorë konsiderohen relativisht të mira, transmeton albinfo.ch.

Ka vite që tregu gjerman ka nevojë për një sërë profesionistësh dhe nëse jeni duke menduar për të bërë ndryshime në karrierën tuaj në Gjermani, atëherë duhet të dini edhe cilat profesione paguhen më shumë.

Theksohet se me 94,5 për qind kryeqyteti Berlin arrin një nivel të lartë pagash krahasuar me shtetet e tjera federale lindore. Punonjësit marrin një pagë mesatare prej 42,525 €.

Por, duhet cekur se edhe kostoja e jetesës është gjithashtu më e lartë.

Më poshtë janë 6 profesionet që paguhen më së shumti:

  1. Shef i mjekësisë – € 115,317 €
  2. Specialist i bashkimeve dhe blerjeve – 99,635 €
  3. Menaxher i Fondit – 83,641 €
  4. Specialist mjekësor – 80,722 €
  5. Menaxher i llogarisë – 75,671 €
  6. Menaxher rajonal i shitjeve – 74,528 €

 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI