Kuriozitete

Dhjetë fakte rreth Suedisë

Suedia është e njohur për peizazhet e mrekullueshme, agrokulturë, tradita, muzikë, qytetet e bukura mesjetare e plot gjëra të tjera. Nëse doni të dini më shumë për këtë vend interesant, lexoni disa fakte rreth Suedisë.

Albinfo.ch ka përzgjedhur dhjetë prej tyre, nga seriousfacts.com:

Suedia ka një sipërfaqe prej 410335 kilometra katrorë.

Gjuha zyrtare në Suedi është suedishtja dhe kryeqyteti i Suedisë është Stokholmi.

Suedia ka një popullsi prej më shumë se 10 milionë banorësh.

Futbolli dhe hokej mbi akull janë sported kryesore në Suedi.

Monarkia e Suedisë është ndër më të vjetrat në botë.

Për nga sipërfaqja, Suedia është e treta për nga madhësia në BE.

Sony Ericsson Mobile Communications AB, Volvo dhe IKEA janë tri kompanitë më të mëdha në Suedi.

Nga fetë më të përhapura në Suedi, Islami është i dyti.

Dinamiti është shpikur në Suedi, nga Alfred Nobel.

Në Suedi janë rreth 95700 liqene.