Lajme

Zvicra do të ndajë 16.4 miliardë franga për infrastrukturën hekurudhore

Këshilli Federal dëshiron të shpenzojë 16.4 në vend të 15.1 miliardë frangave midis 2025 dhe 2028 për rinovimin, modernizimin dhe funksionimin e infrastrukturës hekurudhore, përcjell albinfo.ch.

Këshilli Federal dëshiron të sigurojë një kornizë pagese prej 16.4 miliardë frangash për vitet 2025 deri në 2028 për funksionimin dhe rinovimin e rrjetit hekurudhor ekzistues, sistemeve hekurudhore dhe stacioneve.

Kjo është rreth dy miliardë më shumë se në periudhën aktuale. Këshilli Federal fillimisht donte të shpenzonte 1.3 miliardë franga më pak.

Në përgjithësi, paratë janë të destinuara për funksionimin dhe rinovimin e rrjetit ekzistues hekurudhor, sistemeve hekurudhore dhe stacioneve. Shpenzimet financohen tërësisht nga fondi federal i infrastrukturës hekurudhore.

Për më shumë:

https://www.blick.ch/politik/sanierung-modernisierung-und-betrieb-bundesrat-spricht-16-4-milliarden-franken-fuer-die-bahn-infrastruktur-id19741083.html