Kosova

Osmani: Mërgata është pasuria e Kosovës

Në kuadër të qëndrimit të saj në Slloveni, presidentja e Kosovës Vjosa Osmani takoi përfaqësues të mërgatës shqiptare atje, shkruan Albinfo.ch   

“Takimi me mërgatën tonë sjell gjithmonë emocione të veçanta. Gjatë vizitës në Slloveni zhvillova një bashkëbisedim të këndshëm me mërgatën tonë të çmuar, e cila është shpirti dhe zemra e Kosovës”, njofton presidentja Osmani.

Tutje ajo shton se për Kosovën është pasuri një mërgatë e angazhuar dhe mirë e integruar.

“Përtej kontributit financiar, mërgata po luan rol më rëndësi në zhvillimin e Kosovës, por edhe në ruajtjen e kulturës dhe identitetit tonë në vendet ku jetojnë”, theksoi ajo.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI