Portrete të firmave

Një mbrëmje plot risi dhe frymëzim

Ngjarja në Google Cyrih ishte një moment historik në misionin e swissalbs për të promovuar dhe mbështetur një komunitet novatorësh dhe liderësh të mendimit

Ambientet mbresëlënëse të kompanisë Google në Cyrih ishin përplot me energji në ngjarjen unike, ftesën për të cilën e kishte bërë swissalbs. Pothuajse 200 të ftuar janë bërë bashkë për të eksploruar botën magjepsëse të inteligjencës artificiale.

Hans Tran – Google Zvicër

Mbrëmja ka filluar me një ligjëratë frymëzuese për revolucionin e AI, të mbajtur nga Hans Tran. Ai ka shpjeguar se si teknologjitë e AI kanë potencialin për të transformuar lëmenj të ndryshëm dhe ka theksuar rëndësinë e AI për zhvillimet e ardhshme të biznesit.

 

Kristian Kabashi nga Numarics

Kristian Kabashi nga Numarics ka vazhduar me njohuritë e tij emocionuese për aplikimin e AI në administrimin e biznesit. Ai dha një demonstrim praktik se si AI mund të përdoret për t’i bërë proceset e biznesit më efikase dhe për të automatizuar detyrat administrative. Shembujt e tij praktik ishin veçanërisht mbresëlënës, duke treguar se si kompanitë mund të rrisin efikasitetin e tyre përmes përdorimit të AI.

Pren Pervorfi nga smzh

Pren Pervorfi nga smzh ka folur për aspektin njerëzor në AI. Ai ka theksuar se përkundër të gjitha përparimeve teknologjike, kontakti njerëzor dhe empatia njerëzore mbeten thelbësore. Në prezantimin e tij ai veçoi se si AI mund të ndihmojë në përmirësimin dhe mbështetjen e ndërveprimit njerëzor në vend që ta zëvendësojë atë.

Hekuran Avdili

Hekuran Avdili në fjalën e tij ka prezantuar AI si një asistent krijues dhe ka treguar shembuj mbresëlënës se si artistët dhe krijuesit mund të përdorin AI për të pasuruar punën e tyre. Ai ka treguar tutje se si AI mund të ofrojë zgjidhje inovative dhe impulse krijuese që pasurojnë ndjeshëm procesin krijues.

David Parolo

Një moment i veçantë i mbrëmjes ishte vetë-eksperimenti i bërë nga David Parolo, në të cilin ai bëri një birrë të krijuar nga AI, të quajtur Mu’Pi. Të ftuarit patën mundësinë të shijojnë këtë birrë unike gjatë aperitivit. Ky projekt demonstroi në mënyrë mbresëlënëse se si AI mund të përdoret gjithanshëm dhe se mund të japë gjithashtu rezultate inovative dhe emocionuese në fusha të papritura, siç është prodhimi i birrës. Mu’Pi është një projekt sensacional që duhet ndjekur patjetër.

Arbela Statovci, bashkëthemeluese dhe anëtare e bordit të swissalbs, ishte nikoqire e mbrëmjes. Me sharmin e saj, sovranitetin dhe një dozë humori, ajo i ka shoqëruar të ftuarit gjatë programit dhe ka bërë që të gjithë të ndihen rehat dhe të mirëpritur.

Arbela Statovci

Përveç leksioneve dhe diskutimeve emocionuese, mbrëmja ka ofruar një sërë mundësish të rrjetëzimit, me ç` rast pjesëmarrësit ishin në gjendje të vendosnin kontakte të vlefshme dhe të ndanin përvojat e tyre. Shumë të ftuar shprehën entuziazmin e tyre për cilësinë e prezantimeve dhe thellësinë e temave të trajtuara. Projektet dhe teknologjitë e paraqitura ofruan njohuri jo vetëm për tendencat aktuale në AI, por edhe për zhvillimet e ardhshme që mund të ndryshojnë rrënjësisht mënyrën se si ne punojmë dhe jetojmë. Nga automatizimi i detyrave administrative te aplikacionet kreative dhe modelet inovative të biznesit, mundësitë duken të pafundme.

swissalbs do të vazhdojë të organizojë aktivitete të tilla frymëzuese për të ofruar një platformë për shkëmbimin e njohurive dhe ideve. Forume të tilla të rregullta do të trajtojnë një sërë temash për të mbuluar një gamë të gjerë interesash dhe për të promovuar dialogun e vazhdueshëm për të ardhmen e teknologjisë dhe inovacionit.

Të ftuarit u larguan nga mbrëmja, të emocionuar dhe të motivuar për të aplikuar gjetjet e reja në projektet dhe kompanitë e tyre. Reagimet pozitive dhe interesimi i madh për ngjarjet e ardhshme konfirmojnë suksesin e kësaj mbrëmje dhe motivojnë swissalbs-in të vazhdojë të planifikojë ngjarje emocionuese dhe novatore.

Ngjarja në Google Cyrih nuk ishte vetëm një pikë kulmore në kalendar, por edhe një moment historik në misionin e swissalbs për të promovuar dhe mbështetur një komunitet novatorësh dhe liderësh të mendimit. Mbetet për t’u pritur që ngjarjet e ardhshme do të jenë po aq frymëzuese dhe të suksesshme, me shumë ide dhe projekte më të reja.

Një falënderim i veçantë meriton Google për ofrimin e ambienteve mbresëlënëse, për partnerët tanë smzh dhe Numarics, për mbështetjen e tyre të vlefshme dhe për sponsorin tonë Soccey AG, pa të cilin një ngjarje në këtë kontekst nuk do të ishte e mundur.

Më shumë foto nga mbrëmja: GALERI

Fotot: Fiona Murtaj/albinfo.ch