Lajme

Liburn Mehmetaj u zgjodh gjykatës në Gjykatën e Lartë të Apelit në Gjenevë

Kjo është një pozitë e rëndësishme në sistemin ligjor të Zvicrës dhe është një prej instancave më të larta gjyqësore në vend

Shqiptarët në Zvicër po dëshmojnë gjithnjë e më shumë se vetëm me dije dhe punë mund të jenë pjesë e institucioneve më të rëndësishme në atdheun e tyre të dytë.

Kjo u vërtetua së fundmi nga Avokati Liburn Mehmetaj, i cili më 23.11.2023 u zgjodh gjykatës në Gjykatën e Lartë të Apelit në Gjenevë. Kjo është një pozitë e rëndësishme në sistemin ligjor të Zvicrës dhe është një prej instancave më të larta gjyqësore në vend.

Liburni ka arritur në këtë pozicion pas një rrugëtimi të suksesshëm arsimor dhe profesional në Zvicër dhe jashtë saj.

Liburn Mehmetaj ka përfunduar studimet në Universitetin e Friburgut, duke marrë gradën e Bachelor dhe Master në fushën e drejtësisë. Në vitin 2013 mbaron studimet e avokaturës në Gjenevë duke marrë titullin Avokat. Më pas, ai ka fituar një bursë Fulbright për të specializuar në të drejtën mjedisore në Universitetin e Kalifornisë, Los Angeles (SHBA) në vitin 2020. Kjo tregon përkushtimin e tij duke përfunduar të gjitha studimet me sukses të lartë.

Në Gjenevë punoi avokat nga viti 2014 deri në 2022 në një kompani të madhe të avokatëve. Aktualisht  është partner në firmën Walder Wyss SA, në Gjenevë dhe gjyqtar në Gjykatën e Lartë.

Liburni jep kontributin e tij edhe si kryetar i Lidhjes së Arsimtarëve dhe Prindërve Shqiptarë “Naim Frashëri” në Zvicër si dhe kryetar i Këshillit Kantonal të LAPSH në Gjenevë. Është i martuar me Besartën dhe kanë dy fëmijë.

Liburni ka lindur në Prishtinë më 5.01.1991 dhe emigroi në Zvicër së bashku me prindërit në moshën 2-vjeçare, për t’ iu shpëtuar persekutimeve të pushtuesve serbë. Babai i tij, Nezir Mehmetaj (jurist), ishte dy herë i dënuar politik dhe ka vuajtur dënimin prej 8 vitesh. Nëna e tij, Nexhmije Mehmetaj, prof e Gjuhës shqipe, ka punuar në  gjimnazin “Xhevdet Doda” në Prishtinë, e larguar nga procesi arsimor për shkak të burgosjes së bashkëshortit të saj. Ndërsa në Zvicër ka punuar mësuese e mësimit plotësues të gjuhës shqipe LAPSH në kantonin Jura për 30 vite.

Gjenevë, 29.12. 2023                

 Nexhmije Mehmetaj