Kosova

Lajçak jep detaje nga takimet e tij për këtë javë, përmend takimin Bislimi-Petkoviq

 

I dërguari i Bashkimit Evropian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, ka përshkruar agjendën e javës së kaluar, në të cilën kishte përmendur edhe takimin e kryenegociatorëve Besnik Bislimi si përfaqësues i Kosovës dhe Petar Petkoviq, si përfaqësues i Serbisë.

Lajçak tha se sapo filloi vizita e tij në Londër pas një jave plot ngjarje, e cila filloi në Bruksel dhe përfundoi në Madrid.

“Në Bruksel prita kryenegociatorët e Kosovës dhe Serbisë për të vazhduar takimin e nivelit të lartë të një jave më parë. Pas më shumë se shtatë orësh diskutimesh intensive, ne ramë dakord për hapat e ardhshëm konkretë për disa çështje praktike. Fatkeqësisht, nuk arritëm të arrijmë përparim në tablonë e madhe – zbatimin e Marrëveshjes për Rrugën drejt Normalizimit”, ka shkruar Lajçak në Facebook.

Po ashtu Lajçak tha se nga Brukseli ka udhëtuar për në Madrid për të marrë pjesë në takimin inaugurues të Grupit të nivelit të lartë të Forumit Ekonomik Botëror për Ndërvarësinë Strategjike dhe Takimin Vjetor të Këshillit Evropian për Marrëdhëniet me Jashtë.

“Të dyja ngjarjet ishin jashtëzakonisht të dobishme për të diskutuar rrjedhën e politikës evropiane dhe për të shkëmbyer ide me ekspertë dhe praktikues të politikave. Në margjina, pata gjithashtu mundësinë të rilidhesha me shumë kolegë dhe miq të mi të mirë. Sapo isha në Madrid, qëndrimin tim e përdora edhe për të diskutuar zhvillimet në Ballkanin Perëndimor me Sekretarin e Shtetit spanjoll për Çështjet Evropiane”, përfundoi ai.