Lajme

U promovua libri kushtuar heroit Sali Çekaj

Promovimi i librit "Sali Çekaj, veprimtaria politike dhe ushtarake" të autorit Frashër Demaj u organizua nga shoqata "Sali Çekaj"

Më 6 korrik 2024, në Zofingen u organizua promovimi i librit “Sali Çekaj, veprimtaria politike dhe ushtarake”, i autorit Frashër Demaj. Me një fjalë përshëndetëse të pranishmëve iu drejtua kryetari i SHBK “Sali Çekaj”, z. Saim Tahiraj.

Në shenjë nderimi për heroin Sali Çekaj dhe të gjithë të rënët për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës u mbajt një minutë heshtje.

Në këtë manifestim nga radhët e Ambasadës së Republikës së Kosovës merrte pjesë diplomatja Shukrije Ramadani. Salla e kësaj shoqate ishte e vogël për t’i nxënë të pranishmit.

Aktiviteti vazhdoi i shoqëruar edhe me një program të pasur artistik. Mes tjerash, këngëtari Valon Islamaj kishte përgatitur një këngë që i kushtohej heroit Sali Çekaj.

Në vazhdim, me vështrime për librin u paraqitën Bardhec Berisha, Hamëz Morina dhe Abas Fejzullahu.

Një rrëfim kujtimi për heroin e bëri bashkëluftëtari i tij, Muhamet Imeraj.

Në përmbyllje u zhvillua një bashkëbisedim mbi librin, si dhe bashkëbisedim me bashkëluftëtarët e heroit Sali Çekaj.