Lajme

20 qytetet më të shtrenjta në botë për vitin 2022, mes tyre Gjeneva e Cyrihu

Kompania globale e lëvizshmërisë ECA International ka publikuar listën vjetore të qyteteve më të shtrenjta në botë për të jetuar dhe sërish Hong-Kongu kryeson në vendin e parë. Kompania e përpilon listën bazuar në disa faktorë, duke përfshirë çmimin mesatar të produkteve shtëpiake si qumështi dhe vaji i gatimit, qiraja, shërbimet komunale, tranziti publik dhe fuqia e monedhës vendase. Ky është viti i tretë me radhë që Hong-Kongu renditet si qyteti më i shtrenjtë në botë.

Azia mund të quhet me plot bindje kontinenti më i shtrenjtë, me pesë qytete në Top 10-shen e listës – Hong Kong, Tokio, Shangai, Guangzhou dhe Seul.

Qyteti më i shtrenjtë në Evropë është Gjeneva e Zvicrës, e cila ishte në vendin e tretë pas Hong-Kongut dhe Nju-Jorkut. Nju-Jorku ishte i vetmi qytet i Amerikës së Veriut që u rendit në dhjetëshen e parë.

20 qytetet më të shtrenjta në botë:

 1. Hong-Kong
 2. Nju-Jork
 3. Gjenevë
 4. Londër
 5. Tokio
 6. Tel Aviv
 7. Zyrih
 8. Shanghai
 9. Guangzhou
 10. Seul
 11. San Francisco
 12. Shenzhen
 13. Singapor
 14. Pekin
 15. Jeruzalem
 16. Bern
 17. Yokohama
 18. Copenhagen
 19. Oslo
 20. Taipei


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI