Lajme

Yjet e Grand Hotel Prishtina në Bazel

Petrit Halilaj: Për qytetin e Bazelit, kur dielli largohet ne pikturojmë qiellin

Një bisedë mes artistit Petrit Halilaj dhe kuratores dhe shkrimtares Catherine Nichols u shpalos projektimi i artistit shqiptar, përcjell albinfo.ch.

Për të festuar 30 vjetorin e partneritetit, Art Basel dhe UBS do të bashkëprezantojnë një komision të posaçëm publik nga Petrit Halilaj.

I instaluar në fasadën e ish-Hotel Merian në Bazel, kur të largohet dielli ne pikturojmë qiellin do të jetë i dukshëm gjatë ditës dhe i ndriçuar gjatë natës, shkruan artBazel.

I instaluar fillimisht në Grand Hotel Prishtina për Manifesta 14, kjo plejadë kërcimi i shndërron simbolet e errëta të rënies historike në thirrje rrezatuese dhe poetike për shpresë kolektive drejt së ardhmes. Puna do të shfaqet gjatë gjithë javës së panairit për të frymëzuar narrativa dhe horizonte të reja.

Ju lutemi ruani ngjarjen në kalendarin tuaj për të marrë një kujtesë dhe për të hyrë në biletën tuaj falas në aplikacionin Art Basel. Jeni gjithashtu të mirëpritur të bashkoheni me shërbimin e parë në vend.

Panairi i madh  “Art Basel” zhvillohet nga 13 deri më 16 qershor ndërsa një “paraprogram” mbahet më 11 dhe 12 qershor.

Dyert hapen në orën 10:30 për pije freskuese, biseda do të fillojë në orën 11:00.