Lajme

Aeroporti i Cyrihut me risi të re, klasifikimi i bagazheve me teknologji të lartë

Aeroporti i Cyrihut zbulon objektin e tij të ri të klasifikimit të bagazheve të teknologjisë së lartë

Shtatë vjet pas fillimit të projektit, aeroporti më i madh ndërkombëtar i Zvicrës prezantoi të martën objektin e tij të ri, kryesisht nëntokësor, i cili në mënyrë efektive do të klasifikojë rreth 30,000 copë bagazhesh që ‘transitojnë’ nëpër aeroport çdo ditë.

(Deri në 50,000 trajtohen në ditët e pikut të udhëtimit).

Objekti përfshin 25 km rripa transportues, 5500 motorë dhe 5600 sensorë. Renditja kontrollohet në përputhje me rregullat e reja në fuqi në Bashkimin Evropian.

Sistemi i vjetër i klasifikimit do të çaktivizohet përgjithmonë këtë vjeshtë.