Lajme

10 të vdekur në pistat e skijimit në Austri e Zvicër nga orteqet

Nga përkeqësimi i motit dhe temperaturt e ulëta, të cilat kanë kapluar Evropën, raportohet se 10 persona kanë vdekur si pasojë e disa ortekëve në malet austriake dhe ato zvicerane përgjatë fundjavës.

Në mesin e të vdekurve në pistat e skijimit raportohet të ketë turistë nga Zelanda e Re, Kina dhe Gjermania.

Ndërkohë autoritetet austriake kanë aktivizuar nivelin e katërt të ortekëve, i dyti për nga rreziku, pas reshjeve intensive dhe erës në disa zona. Ky nivel nënkupton se mund të krijohen ortekë shumë të mëdhenj.
Në anën tjetër, skijatorëve të papërvojë u është bërë thirrje të qëndrojnë në amdiente të hapura derisa atyre me përvojë u është thënë të qëndrojnë larg terreneve të pjerrëta.

Me gjithë këtë situatë, në perëndim të Austrisë raportohet se pistat janë të mbushura me pushues.