Bota

Shteti evropian që paguan turistët, si funksionon skema

Akomodimi mesatar për dy javë për dy persona në Maltë është afërsisht 1,400 euro

Malta është vendi i parë që konfirmon se do të paguajë njerëzit për të vizituar vendin këtë verë, në një përpjekje për të rikuperuar humbjet e turizmit të lidhura me COVID.

Ishulli Mesdheut regjistron një shifër prej 2 milionë udhëtarësh në vend çdo vit dhe shpreson të inkurajojë disa prej tyre përsëri me skemën e tij të re, Iniciativa për Udhëtarët Falas të Pavarur (FIT). 

Vizitorët mund të presin të marrin një subvencion qeveritar në varësi të kohëzgjatjes së qëndrimit të tyre, vlerësimit të yjeve të hotelit të vizituar dhe zonës ku ata shkojnë. Çfarëdo që të vendos qeveria do të përputhet nga hotelet që regjistrohen në skemë, me një kursim maksimal prej 200 euro për person, transmeton Scan, përcjell albinfo.ch. 

Akomodimi mesatar për dy javë për dy persona në Maltë është afërsisht 1,400 euro, që do të thotë se çiftet mund të shohin uljen çmimit të qëndrimit të tyre në hotel me gati një të tretën. 

Malta po hap kufijtë e saj për çdo vizitor që mund të sigurojë prova se janë vaksinuar mbi 10 ditë para mbërritjes. 

Turistët që qëndrojnë në hotele me pesë yje do të marrin 100 euro ulje në qëndrimin e tyre, të cilat do të përputhen nga qeveria malteze. E njëjta gjë vlen për ata që qëndrojnë në hotele me tre dhe katër yje, ku secili person do të kursejë gjithsej 100 euro dhe 175 euro respektivisht. 

Njerëzit që vizitojnë ishullin fqinj të Gozo do të paguhen një zbritje shtesë prej 10% për qëndrimin e tyre. Malta synon të heqë kufizimet e saj të udhëtimit në 1 qershor, kështu që skema do të fillojë pikërisht atëherë. 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI