Lajme

Cili supermarket është më i miri në Austri?

Ashtu si shumë vende të tjera evropiane, Austria është shtëpia e disa zinxhirëve të ndryshëm supermarketesh – të gjitha ofrojnë nivele të ndryshme të produkteve të përballueshme, ushqime ndërkombëtare dhe prodhime vendore.

Por, nëse jeni i ri në vend, apo edhe thjesht po vlerësoni zakonet tuaja të shpenzimeve, mund të jetë e vështirë të dini se cili supermarket është më i miri për ju, përcjell albinfo.at.

Për t’ju ndihmuar të filloni, këtu është një përmbledhje e disa supermarketeve më të zakonshëm në Austri dhe çfarë ofrojnë ato.

Spar

Rrjeti i supermarketeve në pronësi holandeze është më i madhi në Austri me më shumë se 1500 dyqane në të gjithë vendin.

Spar ka një sërë markash në dyqane, por më të dallueshmet janë Spar Premium, S-Budget (për blerësit me çmime) dhe Spar Free From për produktet pa laktozë dhe gluten.

Interspar është versioni i hipermarketit të dyqaneve Spar, i ndjekur nga Eurospar që ofron një përzgjedhje të gjerë ushqimesh dhe pijesh. Pastaj është Spar Gourmet, i cili është një “supermarket i stilit të jetës” në Vjenë dhe zonën përreth, i cili rezervon artikuj të nivelit të lartë së bashku me përzgjedhjen e zakonshme të gjërave bazë.

Gjithashtu, në nivel kombëtar, Spar bashkëpunon me kompaninë e reduktimit të mbetjeve ushqimore Too Good To Go. Kjo do të thotë që përdoruesit e aplikacionit Too Good To Go mund të marrin ushqim që përndryshe do të shkonte dëm nga Spar, Eurospar dhe disa dyqane Interspar.

Billa

Billa ka më shumë se 1000 dyqane në të gjithë Austrinë dhe mund të gjendet në shumicën e qyteteve dhe qyteteve. Është e lehtë për t’u dalluar me markën e saj të verdhë dhe të kuqe të ndezur dhe është i njohur për grumbullimin e produkteve ndërkombëtare dhe rajonale.

Markat e veta në dyqan përfshijnë Ja! Naturlich për produktet organike, Clever për çmimet buxhetore dhe Wegenstein për verërat austriake të vlerësuara me çmime.

Billa operon dyqanet më të mëdha Billa Plus (dikur të njohur si Merkur) në disa lokacione, si dhe një dyqan online për klikime dhe mbledhje të porosive. Billa Plus ofron edhe më shumë produkte rajonale sesa dyqanet e rregullta Billa dhe premton më shumë ulje çmimesh si rezultat.

Hofer

Hofer është në thelb marka gjermane Aldi, por me një emër tjetër për tregun austriak. Ajo shet marka më të lira, më pak të njohura për të cilat është i famshëm Aldi, si dhe disa prodhime të freskëta austriake.

Penny Markt

Penny Markt është një zinxhir gjerman i supermarketeve me zbritje me shumë vendndodhje në lindje të Austrisë, megjithëse asnjë në shtetet perëndimore të Tirolit dhe Vorarlberg.

Klientët mund të provojnë një sërë markash në dyqane, të tilla si gama e lirë dhe e gëzuar Penny, Echt Bio! (produkte organike) dhe Ich bin Österreich për ushqim rajonal, përcjell tutje albinfo.at.