Lajme

Ambasada e Zvicrës në Vjenë ka një njoftim të rëndësishëm për qytetarët zviceranë

Njoftimi u referohet shtetasve zviceranë që udhëtojnë drejt shteteve ballkanike dhe që kanë pasaportë të skaduar

Me anë të një letre dërguar redaksisë së albinfo.ch, Ambasada e Zvicrës në Vjenë ka njoftuar të gjithë shtetasit zviceranë që udhëtojnë për në shtetet e Ballkanit dhe të cilët gjatë udhëtimit konstatojnë se u ka skaduar afati i pasaportës zvicerane, duhet të drejtohen në Ambasadën e Zvicrës në Vjenë, e cila është pika më e afërt që ka edhe shërbimin konsullor.

Ndryshe ata duhet të kthehen në Zvicër për të t’u pajisur me një pasaportë emergjente (Notpass).

“Qendra rajonale konsullore e Ambasadës Zvicerane në Vjenë është përgjegjëse për 8 shtete, përfshirë edhe Kroacinë. Kjo qendër çdo verë përballet gjithmonë me të njëjtin problem”, thuhet në letrën e ambasadës, shkruan albinfo.ch.

“Shumë qytetarë zviceranë kalojnë pushimet e tyre në Ballkan, duke udhëtuar përmes Kroacisë. Ata nisin udhëtimin me gjithë familjen me makinë, por ndonjëherë udhëtojnë me dokumente identiteti zvicerane që nuk janë më të vlefshme. Si rezultat, ata lejohen të hyjnë në Kroaci, por gjatë daljes nga Kroacia apo kur udhëtojnë për në ndonjë shtet tjetër, atyre u kërkohet të kenë një dokument të vlefshëm udhëtimi për vazhdimin e udhëtimit. Si rezultat, ata duhet të kërkojnë një pasaportë urgjente zvicerane”, thuhet më tej në letër.

Meqenëse Ambasada e Zvicrës në Zagreb nuk lëshon pasaporta, personat me leje kalimi nga qendra rajonale në Vjenë duhet të drejtohen në qendrën rajonale konsullore të Ambasadës Zvicerane në Vjenë ose duhet të kthehen në Zvicër për t’u pajisur me një pasaportë emergjente (Notpass).


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI