Klube

FC DIASPORA 2014 

Futboll

Ditë më parë në Soyhiéres të Kantonit Jura një grup sportdashës shqiptarë, donatorë dhe adhurues të futbollit, mbajtën Kuvendin e parë zgjedhor për të themeluar klubin shqiptar të futbollit “Diaspora 2014”.

Ndër të tjera u zgjodh kryesia prej 7 anëtarëve: Leonis Tafaj, kryetar, Besim Hoxha, nënkryetar, Nazmi Mehmetaj, përgjegjës financiar, Aladin Burziç, sekretar, Flurim Xhaqkaj, arkëtar, Kadri Hamzaj dhe Muharrem Xhaqkaj, drejtues sportivë, Visar Rexhepaj, anëtar nderi.

Si rezultat i përpjekjeve dhe punës së ngulmtë njëzëri themeluan klubin shqiptar të futbollit të emërtuar si “FC DIASPORA 2014”. Klubi ka emblemën e vet me ngjyrat kuq e zi dhe kokën e shqiponjës në mes.

Me këtë shenjë dalluese është regjistruar dhe pranë organeve shtetërore kantonale në Jura.

Formimi i këtij klubi sportiv pa dyshim është një ngjarje me rëndësi, bashkëpunimi i mirë mes shqiptarëve e gjallëron jetën kulturore të mërgimtarëve në përgjithësi.

Mënyra e këtillë e vendosjes dhe e veprimit të klubit të futbollit paraqet rrethanë fatlume për të rinjtë shqiptarë. Një nder i veçantë është se u jepet mundësia të gjithë të rinjve që e adhurojnë dhe e duan futbollin të tregojnë talentin dhe vendosmërinë e tyre sportive.

Klubi shqiptar i futbollit do të jetë i dobishëm edhe për të rinjtë, të cilët zhvillojnë aktivitetin e tyre në klube të tjera sportive. Këtu do ta kenë edhe një mundësi më shumë për të shtuar stërvitjet për suksese më të mira.

Ky organizim sportiv do të ketë një rol të veçantë për të hyrë në familjen sportive për gara të miqësisë dhe mirësisë me të tjerët.

Sipas anëtarëve të kryesisë, qëllimi përfundimtar i këtij klubi është thjesht argëtimi përmes sportit dhe integrimi në shoqërinë pritëse.

Kryetari i klubit, Leonis Tafaj, pohoi se për ta realizuar këtë mision kemi filluar të bëjmë përgatitjet e para në regjistrimin e lojtarëve, në konsolidimin e ekipit.

Ne shpresojmë se punët do ecin mirë, klubi do të jetë i hapur për të gjithë të rinjtë pa dallim. Presim bashkëpunim me të gjithë të rinjtë futbollistë, kështu që në perspektivë sukseset e tyre mund të shtrihen në këtë fushë.

Klubi i futbollit “Diaspora”, emër i ri në kantonin Jura, i bashkohet familjes së madhe të klubeve të futbollit në Zvicër.

Ne besojmë dhe urojmë që klubi “Diaspora 2014” në Jura do të shndërrohet në një fole të ngrohtë e të shëndoshë për përfaqësuesit dhe për anëtarët që do t’u bashkëngjiten atyre.

Nexhmije Mehmetaj

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriFC DIASPORA 2014 
  • Profesioni:Futboll

  WHO’S WHO të tjera