Kulturë

Nicolas Verdan

Shkrimtar

I zgjedhur nga një juri prej njëzet e pesë dëgjues në RTS (Radio televizioni zviceran), fituesi i këtij edicionit të 26 është bërë shkrimtari Nicolas Verdan, i cili u çmua për librin e tij “Pacienti i Dr. Hirschfeld”, botuar nga shtëpia botuese Bernard Campiche.

Fituesi

Nicolas Verdan ka lindur në Vevey në vitin 1971. Rruga e tij e dërgoi shumë herë gjerë në Lindjen e Mesme dhe jeta e tij ndahet në mes të Zvicrës dhe Greqisë, atdheu i tij i dytë.

Ai ka marrë çmimin “Bibliomedia Suisse 2006 “ për romanin e tij të parë “Takimi me Selanikun” i cili u përkthye në greqisht.

Libri në fjalë

Por pse të gjithë dëshirojnë të gjejnë listën e pacientëve të Dr Hirschfeld-it? Pak para se të shkatërrojnë Institutin prestigjioz të Shkencës Seksuale në Berlin në vitin 1933, nazistët kontrolluan zyrën e seksologut i cili dinte tepër gjëra në lidhje me personalitete të larta të Rajhut (Reich). Kot! Të dhënat përfshijnë emrat e qindra homoseksualëve gjermanë të zhdukur. Njëzet e pesë vjet më vonë, Mossad-i, nga ana e tij, interesohet për këtë listë të famshme. I ndërtuar nga një histori e vërtetë dramatike të karrierës së seksologut të famshëm, romani shqyrton tendencat e shoqërisë njerëzore e cila mundohet të nxjerrë ligje për preferencat tona seksuale, derisa edhe na cakton një “vend të drejtë ” në shkallën gjinore.

Çmimi u dorëzua me 24 mars nga juria e kompozuar me 25 dëgjues/ shikues të ë RTS-it, me vendbanim Zvicër. Ky çmimi shpërblen shkrimtaret me vendbanim në Zvicër dhe punimet e përzgjedhura nga juria duhet të jenë të botuar në gjuhen frënge, por edhe tekstet e përkthyera mund të përfshihen.

Që nga viti 2003, çmimi i publikut të RTS-it kryesohet nga Patrick Ferla. Fituesi merr një çmim me vlerë 10.000 franga zvicerane -. Dhe romani i tij i propozohet partnerit të saj “ Franca Loisirs Zvicër”.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriNicolas Verdan
  • Prejardhja:Vevey-Vaud-Zvicër
  • Vendi ku vepron:Zvicër
  • Profesioni:Shkrimtar
  • Kontakti www.nicolasverdan.ch

  WHO’S WHO të tjera