Sport

Geldona Morina

Futbolliste

Geldona Morina, ylli shqiptar i radhës në futbollin gjerman.

Pas Afërdita Podvoricës, Afërdita Kamerajt dhe sidomos Fatmire Bajramajt, futbollin gjerman do ta stolisë edhe një shqiptare tjetër. Fjala është për Geldona Morinën. Për të shkruajnë mediet gjermane si për një talente të dalluar. Ka vetëm 18 vjet dhe premton shumë.

Klubi SG Essen-Schönebeck i bundesligës së parë gjermane në futbollin për femra i ka marrë rivalit të tij FCR 2001 Duisburg futbollisten Geldona Morina. 18 vjeçarja me rrënjë kosovare ka luajtur gjatë sezonit të kaluar në skuadrën e Ligës së dytë, por është inkuadruar për një kohë të shkurtë edhe në atë të ligës së parë.

Në Essen ajo ka nënshkruar një kontratë dyvjeçare që skadon më 30 qershor 2014.

Geldona Morina bën pjesë në kuadrin e zgjeruar të kombëtares gjermane për femra, në kategorinë U19. Ndërsa në Essen asaj i është besuar që në sezonin që vjen të ketë pozitën e saj të titullares në ekipin e parë.

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriGeldona Morina
  • Prejardhja:Klina-Kosovë
  • Vendi ku vepron:Essen-Gjermani
  • Profesioni:Futbolliste

  WHO’S WHO të tjera