Boks

Diana Sopjani

Kikboksiere

Dëshmitë se nuk janë vetëm meshkujt shqiptarë të suksesshëm në sportet luftarake, por edhe femrat kemi tashmë nuk janë të rralla. Më e reja na vjen nga Kreta, Greqi, ku Diana Sopjani, 15 vjeçe nga Gjermania ka fituar medaljen e artë dhe titullin e kampiones botërore në kickbox. Kjo ka ndodhur më 25 tetor.

Diana bën gara në kategorinë deri në 60 kilogramë dhe me këtë sport ka filluar të merret që prej pesë vitesh. Fillimisht ka qenë kampione në landin Baden Württemberg, pastaj është bërë kampione e Gjermanisë dhe që fundi, edhe kampione botërore.
Diana jeton me prindërit në Gjermani dhe është me prejardhje nga Lipjani i Kosovës.

Sporti që ka zgjedhur ajo, së paku tash për tash, nuk i sjell fitim. Përkundrazi. Siç shkruajnë mediet gjermane, edhe shkuarja e Dianës në Kampionatin Botëror në Kretë qe vënë në pikëpyetje pasi që asaj i mugonin të hollat për këtë gjë.
Në momentin e fundit, pasi që babai i saj bëri një apel te federata e këtij sporti në Gjermani, asaj iu siguruan mjetet për të marrë pjesë në kampionat. Prej nga natyrisht ajo nuk i zhgënjeu kolegët dhe miqtë e këij sporti, pasi u kthe me medalje të artë.

01.11.2013

 Biografi e shkurt

  • Emri, MbiemriDiana Sopjani
  • Vendi ku vepron:Gjermania
  • Profesioni:Kikboksiere

  WHO’S WHO të tjera