Lajme

Më shumë se një e treta e zviceranëve kanë punuar nga shtëpia më 2020

Mbi një e treta e punonjësve kanë punuar nga shtëpia, të paktën një pjesë të kohës vitin e kaluar, si rezultat i pandemisë Covid-19, përcjell albinfo.ch.

Shifrat ndryshonin në varësi të sektorit, duke filluar me punëtorët e TIK (teknologjisë së informacionit dhe komunikimit) që kishin më shumë orë pune nga shtëpia.

Në këtë sektor 76.3% e të punësuarve kanë punuar në zyrën e tyre shtëpiake gjatë gjithë vitit, tha Zyra Federale e Statistikave në një deklaratë të hënën.

Sondazhi bazohet në të dhëna nga Sondazhet e Forcave të Punës Zvicerane të viteve 2019 dhe 2020. Në vendin e dytë ishte sektori i financave dhe sigurimeve, me 61.4% të punës së bërë në shtëpi. Sektorët e arsimit dhe trajnimit, shërbimeve profesionale dhe shërbimeve shkencore dhe teknike kishin gjithashtu më shumë se gjysmën e punonjësve të tyre që punonin në shtëpi të paktën një pjesë të kohës.

Në përgjithësi, 34.1% e të punësuarve kanë punuar në shtëpi gjatë gjithë vitit ose pjesërisht. Në vitin 2019 shifra ishte vetëm 24.6%, përcjell tutje albinfo.ch.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI