Lajme

Gjermani: Qeveria heq paralajmërimin për udhëtimet më 1 korrik

Qeveria gjermane këshillon ende për të mos udhëtuar jashtë, por kjo pritet të ndryshojë më 1 korrik. Ndërkohë Kosova e mjaft vende të Ballkanit nuk janë më zona të rrezikuara.

Pas më shumë se një viti qeveria gjermane heq paralajmërimet për udhëtimet turistike në zonat e rrezikuara nga coronavirusi më 1 korrik pas rënies së ndjeshme të infektimeve kudo.

Gati 100 shtete në të gjithë botën, mes tyre Franca, Holanda, Danimarka dhe Belgjika.

Ndërkohë nga e diela vendet e Ballkanit si Kosova, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Bosnja, Serbia nuk janë zona më të rrezikuara.

Vende të tjera janë edhe Armenia, Azerbajxhani, Moldavia etj.

Maas: Udhëtime por me kujdes

“Pas muajsh të gjatë bllokimi mund të gëzohemi për pak më shumë normalitet”, tha ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Maas.

Por kjo nuk është ftesë për pakujdesi, tha Maas. “Udhëtim i arsyeshëm dhe me kujdes, kjo është motoja e verës”.

Nga 1 korriku qeveria nuk këshillon më të mos ndërmerren udhëtime turistike jashtë.

Për vendet e BE-së si edhe Islanda, Lihtenshtajni, Norvegjia dhe Zvicra në të dhënat e Ministrisë së Jashtme nuk do të ketë paralajmërim për udhëtimin, por “vetëm kujdes i veçantë”.

Kjo prek edhe Italinë, shumë pjesë të Spanjës dhe nga e diela tjetër të gjithë Austrinë.

Paralajmërimi për udhëtime vlen vetëm për 40 vende, aty ku treguesi i virusit ka vlerën 200.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI