Lajme

Vendet që paguajnë më së shumti ditë pushimi për punëtorët

Pushimet pëlqehen nga të gjithë, edhe pse në vende të ndryshme të botës ato kanë kohëzgjatje të ndryshme. Faqja e internetit resume.io ka përpiluar një listë të vendeve që ofrojnë më shumë ditë pushimi të paguara për punëtorët e tyre.

Për ta bërë këtë, janë analizuar informacionet mbi ligjet e vendeve në lidhje me punën, Organizatës për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik (OECD) dhe Organizatës Ndërkombëtare të Punës.

Azerbajxhani – 42 ditë, Togo – 43 ditë, Niger – 43 ditë, Madagaskari – 43 ditë, Butani – 44 ditë, Bahreini – 44 ditë, Andorra – 44 ditë, Jemeni – 45 ditë, San Marino – 46 ditë, Irani – 53 ditë,