Integrimi

Zyra e avokatit shqiptar, një nga më të suksesshmet në Zvicër

Kjo është zyra e avokatit të njohur shqiptar në Zvicër, Jeton Kryeziu

Zyra KDT Avocats është zgjedhur për vitin e dytë (2018 dhe 2019) nga avokaturat më të mira (suksesshme) në Zvicër. Kjo është zyra e avokatit të njohur shqiptar në Zvicër, Jeton Kryeziu.

Në prillin e vitit 2011 ka hapur zyrën KDT Avocats me dy avokatë tjerë dhe pastaj kjo zyrë është rritur gradualisht. Sot KDT Avocats punon me tetë punëtorë, mes tyre katër janë avokatë dhe pjesa tjetër punojnë në sekretariat.

Klasifikimi bëhet nga revistat Bilanz/Le Temps, në bazë të vëzhgimit/sondimit të mbi 7’200 avokatëve, 430 juristë të firmave, shefat të Departamenteve juridike të 500 firmave më të mëdha në Zvicër dhe të klientëve të zyrave të avokaturës, shkruan albinfo.ch.

Për herë të parë, pesë firmat më të mira të Zvicrës dallohen në gjashtë fusha

Për herë të tretë tashmë, “Le Temps” publikon listat e firmave më të mira të ligjit në Zvicër, do të thotë 20 studimet e juristëve më shpesh të rekomanduara në 31 fusha të së drejtës. Metodologjia ka dëshmuar vlerën e saj: që nga viti 2013, kompania me bazë në Hamburg, Statista, ka hartuar lista të ngjashme për revistën gjermane “Focus”.

Statisti ka identifikuar për “Le Temps” rekomandimet e avokatëve dhe klientëve të tyre në 31 fusha të së drejtës. Për ta bërë këtë, u kontaktuan më shumë se 7,200 avokatë, rreth 430 avokatë të korporatave, drejtuesit e departamenteve ligjore të 500 kompanive më të mëdha të vendit dhe drejtorët e firmave ligjore.

Pjesëmarrësit në këtë anketë u përzgjodhën kryesisht përmes Zyrës së Avokatëve Zviceranë (FSA), faqet e internetit të korporatave, botimet dhe rrjetet profesionale si Xing. Për avokatët dhe avokatët e korporatave, ftesa u dërgua me email me një lidhje të personalizuar që lejonte një pjesëmarrje unike në anketë. Rekomandimet për vetveten ose praktikën e vet nuk janë marrë parasysh. Udhëheqësit e departamenteve ligjore të 500 kompanive më të mëdha në vend u ftuan të marrin pjesë me postë. Përveç kësaj, zgjedhësit që kishin lidhje private ose profesionale me studimet e avokatëve në fushat e ligjit, të marra në konsideratë, ishin në gjendje të merrnin pjesë në sondazh përmes faqes kryesore të “Le Temps”. Rekomandimet e shumëfishta nga një klient janë eliminuar.

Rreth 19.200 rekomandime

Anketa filloi nga 22 tetori deri më 7 dhjetor 2018. Më shumë se 2.500 avokatë dhe klientë morën pjesë, duke ofruar gjithsej rreth 19.200 rekomandime përkatëse. Të paktën 88 studime avokatësh janë rekomanduar në çdo fushë të ligjit. Top 20 firmat i përkasin klasave: “shpesh të rekomanduara nga kolegët dhe klientët” (**) dhe “shumë shpesh rekomandohen nga kolegët dhe klientët” (***). Ky vlerësim i fundit ka të bëjë me firmat, numri i të cilave të rekomandimeve është mbi mesataren në secilën listë të 20 kompanive më të mira. U deshën 54 rekomandime të vlefshme për të kryesuar listën e një fushe të së drejtës. Edhe pse listat e firmave më të mira janë krijuar sipas një procedure komplekse, ata nuk pretendojnë, natyrisht, që të jenë shteruese. Ka shumë firma të vogla ligjore që bëjnë një punë të shkëlqyeshme, por përqendrohen në një numër të vogël klientësh të zgjedhur, të cilët për këtë arsye janë më pak të njohur. Dhe si në çdo anketë, ajo reflekton vetëm mendimin subjektiv të të anketuarve. Pavarësisht nga kjo, ju mund të jeni i sigurt për një gjë: secila prej 227 firmave të përmendura është një zgjedhje e mirë.

https://www.letemps.ch/economie/meilleurs-avocats-2019?utm_source=mail&utm_medium=share&utm_campaign=article&fbclid=IwAR0MQ5n3WTYr-BPIocbrX-ZlO4HGwgVRXpaTTcIUSZOxNCwqaLfqcInBa1g

Jeton Kryeziu, avokati që “mundi” futbollistin