Manifestime

“Zvicerani i Vitit” është Dario Cologna

31.39 për qind të votave i kanë shkuar Dario Cologna-s. I dyti, me 14.58% të votave ka qenë Jakob Kellenberger, ndërsa Bastian Baker, i treti, me 13.50%.

Në një solemnitet të madh Gala të mbajtur mbrëmë në Cyrih, janë ndarë për të njëmbëdhjetën herë me radhë çmimet “Swiss Awards” ku përfshihet edhe çmimi për “Zviceeranin e Vitit”. Këtë të fundit e ka marrë ylli i shtigje të gjata me ski, Dario Cologna, ndërsa çmimi për vepër jetësore “LifeTimeAward” i është dhënë ish këshilltarit federal Adolf Ogi.

Cologna nuk ishte aty për ta marrë çmimin.

Fitues të tjerë, nga fusha të ndryshme të “SwissAwards” janë shpallur edhe bendi “77 Bombay Street” (në fushën e shoubiznesit), Jakob Kellerberger nga Kryqi i Kuq Ndërkombëtar (politikë), Bineta Diop, luftëtare për të drejtate  njeriut (shoqëri), dizajnerët Daniel dhe Markus Freitag (ekonomi) dhe mezosoprania Cecilia Bartoli (kulturë).

31.39 për qind të votave të publikut televiziv i kanë shkuar Dario Cologna-s për çmimin “Zvicerani i Vitit”. I dyti, me vetëm 14.58% të votave ka qenë Jakob Kellenberger, ndërsa këngëtari Bastian Baker, i treti, me 13.50%.

Çmimet janë ngarë nga Radio dhe televizioni publik i Zvicrës


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI