Lajme

Vjena ndan një bonus tjetër për energji – 200 euro për familje

200 euro për familje transferohen direkt në llogari. Aplikimi nga data 5 dhjetor.

Për të lehtësuar rritjen e kostove të energjisë në muajt e fundit, Qyteti i Vjenës ndan rreth 130 milionë euro si një bonus energjetik këtë vit për të lehtësuar familjet vjeneze. Të drejtë për t’i marrë ato kanë familjet me një person me të ardhura bruto vjetore deri në 40,000 euro ose familjet me shumë persona me të ardhura bruto deri në 100,000 euro në vit. Ky bonus energjie paguhet për familje në shumën prej 200 euro, raportojnë mediat austriake, përcjell albinfo.at. Aplikimi mund të dorëzohet online nga data 5 dhjetor. Rreth 650,000 familje vjeneze janë brenda këtyre kufijve të të ardhurave dhe për këtë arsye kanë të drejtë për përfitime – që është rreth dy të tretat e të gjitha familjeve vjeneze.

Kjo është mënyra se si ju mund të merrni bonusin e energjisë 22

Bonusi i Energjisë së Vjenës 22 është një grant nga Qyteti i Vjenës. Ndërmjet 28 nëntorit dhe 12 dhjetorit 2022, Qyteti i Vjenës do të dërgojë një letër informacioni në çdo adresë në Vjenë, ku një ose më shumë persona kanë regjistruar vendbanimin e tyre kryesor që nga 10 nëntori 2022. Letra përmban një fjalëkalim që kërkohet për aplikacionin online. Personat që nuk janë në gjendje të paraqesin vetë një aplikim online – dhe që nuk mund ta bëjnë këtë përmes familjes dhe miqve – mund të kontaktojnë linjën telefonike të shërbimit të Departamentit të Çështjeve Sociale, Ligjit Social dhe Ligjit Shëndetësor të Qytetit të Vjenës në + 43 1 4000 8040 ( Nga e hëna në të premte, nga ora 8 e mëngjesit deri në 6 pasdite).

Kufiri i të ardhurave për një familje me një person është 40,000 euro bruto në vit. Për një familje me shumë persona, zbatohet kufiri i të ardhurave totale prej 100,000 euro bruto në vit. Wiener Energiebonus 22 në vlerë prej 200 euro do t’i paguhet një herë aplikantit për çdo adresë. Granti do të transferohet në llogarinë e specifikuar në aplikacionin online ose do të paguhet me porosi postare. Aplikimi online përpunohet automatikisht. Bonusi i energjisë do të jetë në llogari brenda pak ditësh, përcjell albinfo.at.

 

Udhëzuesi i financimit dhe asistenti i të ardhurave në internet në www.wien.gv.at/energiebonus22 ofrojnë informacion mbështetës për vlerësimin e të ardhurave tuaja – dhe kështu mundësinë e aplikimit.