Ukraina

Ukraina ‘synon të armatosë një milion njerëz’

Ministri i Mbrojtjes së Ukrainës ka deklaruar se shpreson të armatosë një milion luftëtarë, derisa vendi përgatitet për një “fazë të re, të gjatë lufte”.

Oleksiy Reznikov vuri në dukje në një postim në Facebook se Ukraina “do të duhet të planifikojë me përpikëri burimet” dhe “të shmangë gabimet” në mënyrë që të fitojë luftën. Tashmë, tha ai, Rusia kishte pësuar një “disfatë strategjike”.

Ardhja e armëve të huaja dhe “stimulimi i prodhimeve ukrainase” do të ndihmonte më tej të prishë ekuilibrin kundër Rusisë, tha tutje ai.

“Askush nuk mund të thotë se sa. Në atë periudhë, ne do të mbajmë mbrojtjen kryesisht me burimet tona kundër armikut të tërbuar nga inati”, parashikoi ai.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI