Lajme

Situata epidemiologjike është përmirësuar shumë në Zvicër

Vetëm 282 infeksione të reja me koronavirus gjatë 24 orëve të fundit

Numrat e fundit të lëshuar nga Zyra Federale e Shëndetit Publik tregojnë se sa mirë po shkon Zvicra në drejtim të menaxhimit të pandemisë Covid, transmeton albinfo.ch.

Numri i infeksioneve ditore, vdekjeve dhe shtrimeve në spital ka rënë ndjeshëm gjatë javëve të fundit për shkak të fushatës së përshpejtuar të vaksinimit dhe shkalla R, e cila tregon se sa shpejt përhapet virusi në vend, ka rënë nën pragun nëse 1 dhe tani qëndron në 0,65.

Në 24 orët e kaluara, 282 infeksione të reja me koronavirus janë raportuar në Zyrën Federale të Shëndetit Publik (FOPH) nga Zvicra dhe Principata e Lihtenshtajnit. Numri i testeve të kryera është 19,892. BAG gjithashtu raporton 6 vdekje të reja në lidhje me koronavirusin. 19 persona shtesë u shtruan në spital.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI