Lajme

Këshilli Kombëtar i Austrisë miraton buxhetin e vitit 2023

Këshilli Kombëtar miratoi buxhetin për vitin e ardhshëm të enjten në mbrëmje, njoftoi transmetuesi ORF, përcjell albinfo.at.

Ajo ishte debatuar në seancat plenare që nga e marta, me disa mosmarrëveshje të mprehta midis opozitës dhe qeverisë.

Buxheti i përgjithshëm për vitin 2023 karakterizohet nga inflacioni i shfrenuar dhe çmimet e larta të energjisë për shkak të luftës në Ukrainë.

Grafik zum Budget 2023