Lajme

Familja më e pasur e Britanisë së Madhe në gjyq, në Gjenevë, për trafikim njerëzor

Katër anëtarë të familjes Hinduja me bazë në Londër, më të pasurit në Mbretërinë e Bashkuar, të cilët zotërojnë një konglomerat industrial indian me vlerë dhjetëra miliardë dollarë, janë në gjyq këtë javë për shfrytëzimin e stafit të shtëpisë në vilën e tyre në komunitetin e Gjenevës të Këlnit.

Në mesin e kallëzimeve penale kundër tyre janë edhe pretendimet se familja në mënyrë të paligjshme e ka sjellë personelin në Zvicër, i ka konfiskuar pasaportat, i ka paguar më pak dhe i ka ndaluar të dalin nga shtëpia.

Pavarësisht provave të paraqitura për të mbështetur pretendimet, familja i mohon akuzat.