Lajme

Zbritjet më të mira të transportit publik për turistët në Austri

Një udhëtim në Austri mund të vijë me një çmim të lartë, por duke përfituar nga këto oferta të transportit lokal, mund të bëni disa kursime të konsiderueshme.

Bileta Einfach Raus

Nëse po eksploroni Austrinë në grup, mund të përfitoni nga një zbritje e madhe me biletën Einfach Raus (“sapo doli”).

Bileta, e shitur nga Hekurudhat Federale Austriake (ÖBB) ofron grupe prej dy deri në pesë persona udhëtime të pakufizuara për një ditë në trenat lokalë në gjithë Austrinë. Ajo gjithashtu mund të paguhet më shumë për të kaluar në një Einfach Raus Radticket nëse dëshironi të merrni me vete biçikleta për udhëtim.

Çmimi i biletës fillon nga 36 € për dy persona për një ditë dhe sa më shumë njerëz të udhëtoni, aq më lirë bëhet. Për një biletë me pesë persona, kostoja është vetëm 48 € në ditë.

Kini parasysh se Bileta Einfach Raus nuk është e vlefshme në trenat e shpejtë në distanca të gjata, por shumica e vizitave në fshat në Austri kërkojnë gjithsesi udhëtimin me trenat lokalë.

Ju mund të gjeni detaje të plota në faqen e internetit të ÖBB.

EasyCityPass ose QueerCityPass, Vjenë

Nëse jeni duke vizituar Vjenën deri në një javë, ka disa opsione të shkëlqyera udhëtimi me zbritje për të cilat duhet të dini.

Si EasyCityPass ashtu edhe QueerCityPass ofrojnë udhëtime të pakufizuara në të gjithë transportin publik brenda Kernzone të Vjenës ose zonës qendrore, me përjashtim të linjave speciale të autobusëve ekspres, shkruan albinfo.at.

Ju mund të zgjidhni nëse do të blini një biletë për 24, 48 ose 72 orë ose një javë të tërë, nga 15,90 € deri në 30,90 €.

Të dyja biletat ju lejojnë gjithashtu të merrni një fëmijë nën 15 vjeç ose një qen falas dhe u ofrojnë zbritje në atraksionet kulturore në të gjithë qytetin, shkruan thelocal.

Me QueerCityPass ju përfitoni gjithashtu nga zbritje të vlefshme për baret queer, klubet, ngjarjet kulturore dhe pikat kryesore të vizitave në Vjenë.

Biletat 2Plus në Tirol

Shteti perëndimor i Tirolit ka disa oferta biletash vërtet të vlefshme për familjet.

Ata që duan të eksplorojnë qytetin e Innsbruck mund të marrin një biletë 24h-Ticket Innsbruck 2Plus, e cila lejon dy të rritur dhe deri në 3 fëmijë nën 15 vjeç të udhëtojnë me transport publik për një ditë të tërë për vetëm 9 €.

Për familjet që dëshirojnë të eksplorojnë rajonin më të gjerë të Tirolit, ekziston edhe Tagesticket Tirol 2Plus, i cili është i vlefshëm për udhëtime të pakufizuara brenda të gjithë rajonit për vetëm 35,40 €. Megjithatë, oferta përjashton trenat në distanca të gjata (p.sh. InterCity, EuroCity dhe Railjet).

Vini re se nuk është e nevojshme të udhëtoni me fëmijë për të përfituar nga biletat, gjithashtu mund t’i blini biletat nëse jeni vetëm dy të rritur ose nëse jeni një i rritur me katër fëmijë.

Bileta Freizeit në Salzburg

Me biletën e re Freizeit në Salzburg – e lansuar më 1 korrik, ju mund të eksploroni qytetin barok si çift ose si familje për një ditë të tërë për vetëm 19 €.

Bileta Freizeit është e vlefshme në të gjitha mjetet e transportit publik në të gjithë qytetin – përveç trenave ÖBB në distanca të gjata – për maksimum 2 të rritur dhe 4 fëmijë nën 15 vjeç.

Bileta e Salzburgut për kohën e lirë është e vlefshme si një biletë ditore, në datën e vlefshmërisë deri në orën 3 të mëngjesit të ditës pasardhëse.