Shqiperia

Themeluesit e lëvizjes Diaspora për Shqipërinë e Lirë takohen me presidentin e Shqipërisë

Themeluesit e lëvizjes Diaspora për Shqipërinë e Lirë janë takuar sot me Presidentin e Shqipërisë, Ilir Meta për ta informuar në lidhje me misionin që mendojnë ta realizojnë në vazhdim.

Ky është njoftimi i plotë:

Sot themeluesit e lëvizjes Diaspora për Shqipërinë e Lirë u pritën në një takim formal nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë, z. Ilir Meta

Takimi u zhvillua me qëllimin për ta informuar Presidencën mbi misionin dhe aktivitetin që Lëvizja mëton të realizojë në vijimësi.

Gjatë takimit, ndër të tjera vëmendje e veçantë ju kushtua realizimit të së drejtës kushtetuese, votës së shqiptarëve jashtë kufinjve të Shqipërisë si dhe gjithashtu përfaqësimit të drejtpërdrejtë të Diasporës në Parlamentin shqiptar!

Poashtu u shtjellua edhe qasja institucionale e Lëvizjes si dhe aksesi i saj në institucionet ndërkombëtare. Njëkohësisht u shpalos qartë vullneti për të ndjekur në terma afatgjata dhe në mënyrë proaktive proçeset politikbërëse dhe vendimmarrëse brenda Shqipërisë.