Lajme

Pesë punë që paguhen mirë në Austri dhe askush nuk dëshiron t’i bëjë

Nga mundësia të bëhesh prift, të ngasësh një kamion dhe të sigurohesh që rrugët të jenë të pastra. Këtu rendisim pesë profesione ‘të padëshiruara’ ku mund të fitoni para të mira në Austri.

Në vend, disa profesione janë më pak të kërkuara se të tjerat. Ajo që shumë mund të mos mendojnë është se disa nga këto punë jo të njohura në fakt paguajnë mirë dhe ofrojnë përfitime të tjera tërheqëse, transmeton albinfo.at.

Grumbullues mbeturinash

Të punosh si grumbullues mbeturinash nuk është një ëndërr e shumëkujt në Austri, por qeveria është përpjekur ta bëjë atë më tërheqëse duke ofruar paga të mira.

Sipas agjencisë së punësimit të Austrisë AMS, ju nuk keni nevojë për arsim për të bërë punën dhe paga aktuale e hyrjes varion nga 2,260 € në 2,600 €.

Si një grumbullues mbeturinash, ju luani një rol të rëndësishëm në ruajtjen e pastërtisë dhe përmirësimin e hapësirave publike dhe shëndetit publik. Megjithatë, duhet të jeni të përgatitur për të punuar jashtë në shumicën e kushteve të motit dhe të trajtoni aromat e ndryshme dhe rreziqet e mundshme për shëndetin.

Edhe pse mund të mos konsiderohet magjepsëse dhe ka të meta, kjo punë ofron siguri dhe një mundësi për të kontribuar drejtpërdrejt në mirëqenien e komunitetit. Mund t’ju mbajë edhe fizikisht të aftë pasi do të ngrini kontejnerë si pjesë e rutinës suaj të përditshme.

Prifti

Nëse jeni duke kërkuar për siguri në punë, një pagë të mirë – dhe madje edhe një ndjenjë përmbushjeje shpirtërore – një karrierë në kishë mund të jetë pikërisht ajo që duhet të keni parasysh.

Natyrisht, njerëzit nuk ëndërrojnë të bëhen priftërinj për para, por nuk është e dëmshme, pasi ju mund të fitoni para të mira nëse zgjidhni këtë rrugë. Në Austri, pagat fillestare të priftërinjve variojnë nga 2,740 deri në 3,320 euro.

Shumica e priftërinjve në Austri janë katolikë, duke pasqyruar lidhjet historike dhe kulturore të vendit me Kishën Katolike Romake. Megjithatë, të bëhesh prift katolik kërkon disa përpjekje.

Së pari, ju duhet të merrni një diplomë në teologji, e cila zakonisht zgjat rreth tre vjet. Pas kësaj, ju mund të filloni studimet tuaja për t’u bërë prift, që zgjasin rreth katër vjet.

Studimet dihet se janë intensive. Ato mbulojnë tema si Bibla, ligji i kishës, filozofia dhe kurset e gjuhës, ku do të mësoni hebraishten, greqishten e lashtë dhe latinishten, përcjell thelocal.

Gjatë vitit të fundit të studimeve tuaja, ju duhet të punoni në një famulli për të fituar përvojë praktike duke u kujdesur për një komunitet kishtar.

Shofer kamioni

Nëse punoni si shofer kamioni në Austri, mund të udhëtoni shumë dhe të kontribuoni në një sistem funksional transporti dhe ekonominë e vendit.

Ju do të jeni ai që do të siguroheni që mallrat të lëvizin pa probleme brenda dhe jashtë vendit.

Pavarësisht rëndësisë së saj, kjo punë shpesh anashkalohet si një mundësi karriere e paguar mirë, ndoshta për shkak të monotonisë së vozitjes për orë të gjata.

Megjithatë, drejtimi i një kamioni ju lejon të gëzoni paga të mira dhe siguri në punë. Është e përkryer nëse jeni një nga ata që kërkojnë stabilitet dhe një rol që mbështet drejtpërdrejt ekonominë.

Pagat e nivelit fillestar për ngasjet e kamionëve fillojnë nga rreth 2,020 €.

Për t’u bërë shofer kamioni në Austri, keni nevojë për trajnim intensiv, licenca të veçanta dhe kualifikime, duke përfshirë sigurinë e trafikut, praktikat e drejtimit miqësor ndaj mjedisit dhe sigurinë e ngarkesave.

Trajnimi ju përgatit që jo vetëm të jeni në gjendje të menaxhoni automjete të mëdha, por edhe të menaxhoni logjistikën në mënyrë efektive.

Pastrues rruge

Puna si pastrues rruge në Austri mund të mos jetë në listën e dëshirave të shumë njerëzve, por ajo vjen me grupin e vet të përfitimeve dhe shpërblimeve.

Si pastrues rruge, ju luani një rol të rëndësishëm në ruajtjen e pastërtisë dhe higjienës në zonat urbane. Ju jeni përgjegjës për pastrimin e rrugëve, mbledhjen e mbeturinave dhe sigurimin që hapësirat publike të mbeten të rregullta dhe të paraqitshme.

Detyrat ndryshojnë me stinët. Në vjeshtë, ju pastroni kryesisht gjethet; në dimër, ju jeni përgjegjës për pastrimin e borës. Në rastet e rrugëve me akull, duhet të spërkatni rërë dhe zhavorr, i cili do të mblidhet sërish në pranverë.

Sipas AMS, paga e nivelit fillestar për një pastrues rrugësh në Austri varion nga 2,260 € në 2,600 € dhe nuk kërkohet arsim formal për të filluar.

Drejtues funerali

Organizimi i funeraleve në Austri është një punë me pengesa të ulëta hyrjeje dhe paga konkurruese.

Është gjithashtu një punë e rëndësishme ku mund të kontribuoni për të ndihmuar familjet dhe për të nderuar jetën. Megjithatë, jo të gjithë janë të gatshëm të punojnë ngushtë me vdekjen dhe pikëllimin, gjë që kërkon gjithashtu një sasi të mjaftueshme stabiliteti psikologjik.

Sipas AMS, pagat e nivelit fillestar për drejtorët e funeralit variojnë midis 2,220 dhe 2,600 euro.

Për t’u bërë drejtues funerali, duhet të keni punuar në një kompani funerali për dy vjet. Pas kësaj, ju duhet të merrni pjesë në një kurs pesë-ditor dhe të kaloni provimin në lidhje me kursin.