Tematike

Kosovari, i njohur si “ambasadori” akuzohet për falsifikim pasaportash

Shefqet H. sipas prokurorisë, u ka mundësuar klientëve që paguanin, të hyjnë në Gjermani ose të qëndrojnë në Republikën Federale për periudha shumë më të gjata

Një shtetas kosovar i moshës 65 vjeçare akuzohet se ka falsifikuar vulat e pasaportave për njerëz nga qarqet e tregtisë me drogë. Ai akuzohet po ashtu se ka sjellë njerëz në Gjermani ilegalisht për vite me radhë, shkruan haz.de.

Prokurori publik i Hanoverit kërkon ta sjellë Shefqet H. alias “ambasadorin” në gjykatë.

Shefqet H., si i pandehur kryesor është arrestuar në Schneverdingen në fund të qershorit 2020, transmeton albinfo.ch. Gjatë kontrollit në shtëpinë e tij, policia federale pati zbuluar punëtorinë e falsifikimit të 65-vjeçarit.

Shefqet H. sipas prokurorisë, u ka mundësuar klientëve që paguanin, të hyjnë në Gjermani ose të qëndrojnë në Republikën Federale për periudha shumë më të gjata. Shumë prej tyre, duket se janë nga kryeqyteti i landit dhe zona përreth e Hanoverit. 

Sipas zëdhënësit të gjykatës së qarkut, kosovari i akuzuar ka “përdorur një vulë të kontrollit të pasaportës të punuar profesionalisht”.

Kryesisht shqiptarët kanë qenë ata që kanë shfrytëzuar shërbimet e tij, përcjell albinfo.ch. 65-vjeçarin madhe e quanin “Ambasador” në qarqet përkatëse.

Zyra e prokurorit publik e ngarkon H. me 22 akte kundërligjore. Sipas zyrës ai ishte aktiv nga viti 2017 deri në arrestimin e tij gjashtë muaj më parë.

Sipas aktakuzës, 65-vjeçari ka fituar 23,000 euro, çmimet për vulat fillonin nga 500 euro.

Të bashkëpandehurit Hagen W. (57) dhe Marco K. (48) akuzohen se kanë ndihmuar 65-vjeçarin në vitin 2019 për të hartuar dhe krijuar shabllone.

Shefqet U., është zbuluar vetëm pasi inspektorët në një moment zbuluan se vulat e pasportave ishin të vjetruara: “Disa nga këto nuk përdoren më nga autoritetet e vërteta”.

Hetimet e mëtejshme, në kuadër të operacionit të gjerë, përfundimisht çuan te 65-vjeçari që po drejtonte një punëtori falsifikimi Schneverdingen Heidekreis, transmeton albinfo.ch. Gjatë kontrollit, policia federale u ndesh me vula, dokumente regjistrimi automjetesh dhe dokumente të tjera të zbrazëta. 

Data e gjykimit për “ambasadorin” dhe bashkëpunëtorët e tij në gjykatën rajonale nuk është caktuar ende.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI