Lajme

Gjithçka që duhet të dini për marrjen me qira të një makine në Vjenë

Nëse dëshironi të merrni me qira një makinë në Vjenë, mund të zgjidhni nga një shumëllojshmëri opsionesh, duke përfshirë shërbimet e ndarjes së makinave, kompanitë me qira dhe platformat për krahasimin e ofertave.

Në kryeqytetin austriak mund të gjeni lloje të ndryshme shërbimesh për ndarjen e makinave. Në fakt, qyteti operon shërbimin e tij të përballueshëm të ndarjes së makinave me shumë makina të ndryshme të qëndrueshme, të gatshme për t’u përdorur.

Nëse preferoni një kompani me qira, ka alternativa për të zgjedhur me vendndodhje të shumta marrjesh në të gjithë qytetin, transmeton albinfo.at.

Shërbimet e ndarjes së makinave

WienMobile Auto është një shërbim për ndarjen e makinave i ofruar nga qyteti i Vjenës dhe i operuar nga Wiener Linien, kompania e transportit publik të Vjenës. Ky shërbim ofron fleksibilitet me paketa dhe stacione gjithëpërfshirëse në të gjithë qytetin ku mund të merrni makinat. Shërbimi ofron kryesisht vetura elektrike dhe hibride me një çmim të volitshëm duke filluar nga 2.60 € në orë.

Nëpërmjet shërbimit, ju mund të merrni me qira një makinë për disa orë, një ditë ose maksimumi në fundjavë (nga e dita e premte deri të hënën dhe ju lejohet të vozitni vetëm brenda Vjenës, shkruan thelocal.

Nëse planifikoni të merrni me qira makina më shpesh, mund të regjistroheni për një anëtarësim dhe të paguani një tarifë mujore e cila ju jep zbritje në qiratë tuaja.

Gomore.at është një tjetër platformë për ndarjen e makinave. Këtu mund të marrësh me qira një makinë direkt nga pronari i saj. Platforma ofron filtra të përshtatshëm për t’ju ndihmuar të gjeni llojin e makinës që kërkoni. Pas rezervimit të makinës, pronari do të konfirmojë nëse ditët janë të disponueshme dhe më pas do t’ju dërgojë informacionin e nevojshëm.

Pronarët e makinave priren të jenë fleksibël dhe ju mund të merrni me qira makina për vetëm disa orë, disa ditë, apo edhe një javë ose dy.

Zakonisht ju lejohet të drejtoni makinat jashtë Vjenës, dhe ndoshta edhe jashtë Austrisë, kjo varet nga termat dhe kushtet specifike të vendosura nga pronari i makinës.

SHARE NOW është një shërbim për ndarjen e makinave që funksionon gjithashtu në Vjenë. Duke përdorur një aplikacion celular, mund të gjeni lehtësisht dhe të merrni me qira makina për periudha të shkurtra. Shërbimi ofron një gamë të gjerë makinash, duke përfshirë makina kompakte dhe makina elektrike dhe hibride, duke e bërë atë të përshtatshëm për nevoja të ndryshme. Ju mund t’i zhbllokoni makinat përmes aplikacionit, të shkoni në destinacionin e tyre dhe ta lëshoni makinën në çdo vend parkimi të caktuar në qytet.

Nëpërmjet shërbimit, ju mund të merrni me qira një makinë për vetëm disa minuta ose edhe deri në dy javë. Në përgjithësi ju lejohet të vozitni kudo që dëshironi, edhe pse me disa rezerva. Për t’u siguruar që udhëtimi juaj i planifikuar të pranohet, kontaktoni drejtpërdrejt shërbimin për të pyetur.

Kompanitë e makinave me qira

Kompanitë e shumta të Vjenës për marrjen me qira të makinave ofrojnë një gamë të gjerë opsionesh. Ato ofrojnë gjithashtu programe besnikërie ku qiramarrësit e shpeshtë të makinave mund të marrin oferta speciale.

Me një makinë nga një kompani me qira, ju mund të udhëtoni ku të dëshironi dhe të merrni me qira makinat për periudha të gjata, madje edhe për javë të tëra.

Këtu renditen pesë kompanitë më të njohura të marrjes me qira të makinave në Vjenë:

Avis Car Rental ofron një përzgjedhje të gjerë të makinave të ndryshme në vende të shumta në të gjithë Vjenën, duke përfshirë aeroportin. Shërbimi ka edhe një program besnikërie, ku mund të merrni shërbime dhe shpërblime të ndryshme për qira të shpeshta. Rezervimi bëhet përmes faqes së internetit të kompanisë ose aplikacionit celular.

Sixt Rental ka një larmi të madhe makinash. Mund të rezervoni dhe menaxhoni lehtësisht qiranë tuaj përmes aplikacionit të tyre dhe ata shpesh kanë oferta speciale. Kompania është fleksibël me sa kohë mund të marrësh me qira një makinë, dhe ata ofrojnë shërbime shtesë si monitorët GPS nëse ju nevojiten.

Buxheti i makinave me qira ofron opsione të përballueshme me qira me vendndodhje marrjesh në të gjithë Vjenën. Këtu, ju mund të zgjidhni nga një gamë e gjerë makinash për t’iu përshtatur nevojave dhe preferencave të ndryshme të udhëtimit, nga makinat kompakte te SUV dhe furgona. Rezervimi është i lehtë përmes faqes së tyre të internetit ose aplikacionit celular.

Hertz ka shumë lloje të ndryshme makinash të disponueshme për t’u marrë me qira në Vjenë, dhe ju mund t’i gjeni në shumë vende të qytetit. Nëse regjistroheni në programin e tyre të besnikërisë, mund të merrni shërbim më të shpejtë dhe ndoshta edhe një makinë më të mirë pa paguar ekstra. Kompania është gjithashtu e njohur, që e bën akoma më të besueshme.

Europcar është një tjetër kompani që ofron një larmi të madhe makinash të ndryshme me qira. Ju mund të zgjidhni lehtësisht për sa kohë dëshironi t’i merrni me qira, dhe vendndodhjet e qirasë gjenden në vende të ndryshme në të gjithë Vjenën, duke përfshirë stacionet më të mëdha të trenave. Nëse i bashkoheni programit të tyre të besnikërisë, mund të merrni ditë qiraje falas dhe përfitime të tjera.

Krahasoni ofertat e qirasë

Nëse dëshironi të krahasoni ofertat nga shumë kompani të marrjes me qira të makinave, është një ide e mirë të përdorni platforma të tilla si Expedia, Rentalcars.com dhe Kayak.

Këtu mund të krahasoni oferta të ndryshme dhe të gjeni më të përshtatshmen për sa i përket çmimit, vendndodhjes dhe faktorëve të tjerë.

Platformat gjithashtu ju prezantojnë shpesh zbritje dhe promovime.