Lajme

Gjermani, kontrollime të rrepta për ata që punojnë në të zezën

Bëhet e ditur se policia gjermane ka bastisur disa kompani shkaku i punëtorëve të huaj ilegalë, që punojnë pa dokumente të rregullta të punës, transmeton Gazeta Metro.

Policia ka kontrolluar në 12 rajone të martën, si pjesë e një hetimi për punëtorët e angazhuar në mënyrë të paligjshme për t’u shfrytëzuar në industrinë e logjistikës.

Në qendër të hetimit është një bandë e dyshuar për themelimin dhe përdorimin e një rrjeti të kompanive në Gjermani dhe jashtë saj për të dërguar shtetas të vendeve jashtë BE-së në mënyrë të paligjshme si punëtorë të përkohshëm për kompani të mëdha të logjistikës, tha policia federale.

Arrestimet janë kryer në Berlin, Brandenburg, Bremen dhe Saksoni të Ulët.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI