Lajme

Gjenevë: Diamanti blu më i bukuri në botë do të shitet për 50 milionë dollarë

Diamanti më i madh dhe i bukur blu, i vendosur ndonjëherë në ankand, mund të shitet deri në 50 milionë dollarë, përcjell albinfo.ch.

I njohur edhe si “Bluja mbretërore” për shkak të ngjyrës së rrallë, diamanti është vendosur në një unazë. Ky është zyrtarisht guri më i rrallë në botë.

Ky diamant do të vendoset për shitje në ankandin e Christie’s, në Gjenevë më 7 nëntor.

I njohur si “Bleu Royal”, ky diamant i gjallë blu – i vendosur në një unazë – është ndër më të rrallët që janë zbuluar ndonjëherë.

Për më shumë detaje:  https://www.reuters.com/lifestyle/vivid-blue-diamond-could-sell-50-million-christies-auction-2023-11-02/