Lajme

Zvicra rrit fondet për të luftuar SIDA-n, TB dhe malarien

Qeveria zvicerane po rrit mbështetjen për luftën kundër sëmundjeve infektive dhe ekspertizën globale të Gjenevës për shëndetin duke kontribuar afro 100 milion franga për agjencitë shëndetësore të KB.

Këshilli Federal miratoi sot një kontribut prej 64 milionë CHF për Fondin Global për të luftuar SIDA-n, tuberkulozin dhe malarinë për periudhën 2020–2022.

Për çdo vit, 2.5 milionë njerëz vdesin nga këto tri sëmundje infektive, kryesisht në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme, tha qeveria. Me këtë kontribut, Zvicra tha se kishte për qëllim forcimin e sistemeve shëndetësore dhe ndihmën në luftimin e varfërisë, duke rritur gjithashtu pozicionin e Gjenevës si një qendër e përsosmërisë për shëndetin global.

Qeveria theksoi gjithashtu numrin e kompanive farmaceutike dhe agjencive të tjera globale të shëndetit në vend që e bënë atë qendër për mbledhjen dhe koordinimin e përpjekjeve për të çuar përpara luftën kundër sëmundjeve infektive.
Si anëtar i Bordit ekzekutiv të të dy agjencive me bazë në Gjenevë, Zvicra “sjell përvojën e saj për të mbajtur dhe avokon për përdorimin efektiv të burimeve”, tha ajo.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI