Lajme

Shqiptarja vlerësohet nga qeveria italiane si shkencëtarja më e mirë

Ornela Dardha është lektore në shkencat kompjuterike në Universitetin e Glasgow, transmeton albinfo.ch.

Ajo ka përfunduar studimet në Bolonja të Italisë, ku ka jetuar për 9 vjet. Ka mbaruar studimet bachelor dhe master për informatikë në La Sapienza, ndërsa doktoraturën në Bolonja.

Mund të jetë një imazh i 3 persona, njerëz në këmbë dhe ambiente të brendshme

Shkencëtarja shqiptare është vlerësuar nga qeveria italiane si “Shkencëtarja e re femër me arritje personale të jashtëzakonshme”.

May be an image of 5 people, people standing and indoor

“Ky çmim u dha nga qeveria italiane, konkretisht nga Ministria e Punëve të Jashtme. I jep një femre, një vajze të re joitaliane që jeton jashtë Italisë dhe që ka kontribuar në mënyrë të jashtëzakonshme në shkencë, në inovacion apo teknologji, edhe ka lidhje të ngushta me Italinë. Në këtë çmim u përfshinë të gjitha fushat e shkencave, jo vetëm informatika që është dega ime. U dhanë 5 çmime, d.m.th. një për rajon dhe unë e fitova për Europën. Rëndësia e këtij çmimi është të vendosim në vendet kryesore gratë dhe rolin e grave në shkencë dhe teknologji se zakonisht janë degë, fusha që konsiderohen mashkullore”, tha ajo.

Mund të jetë një imazh i 1 person dhe ambiente të brendshme