Lajme

Rriten çmimet e pronave në Zvicër

Pas rënies me 0.8% në tremujorin e parë të vitit 2020, çmimet mesatare të pronave rezidenciale në Zvicër janë rikthyer përsëri, duke u rritur në çdo tremujor për të dhënë një rritje vjetore të vitit 2020 me 2.5%.

Çmimet mesatare të pronave të banimit u rritën me 1.4% në TM2, me 0.2% në TM3 dhe me 2.3% në tremujorin e fundit të vitit 2020, përcjell albinfo.ch.

Gjatë vitit, çmimet e banesave familjare të vetme (+ 2.8%) u rritën më shumë se çmimi i apartamenteve (+ 2.2%). Fituesit më të mëdhenj ishin shtëpitë e vetme familjare në grumbullime të mëdha (+ 4,4%) dhe vendet rurale (+ 3,0%). Prona që fituan më së paku ishin apartamentet në qytete të vogla jashtë grumbullimeve të mëdha (+ 1.4%) dhe shtëpitë e vetme familjare në qytete të mesme (+ 1.6%).

Një hartë e prodhuar nga Zyra Federale e Statistikave tregon se sa çmime u rritën në çdo komunë zvicerane në TM4 ose 2020.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI