AT Balkani

Rama: Merkel është mike e shqiptarëve

Rama: Procesi i Berlinit është një projekt largpamës

Në konferencën e organizuar, në rastin e ardhjes së kancelarës gjermane, Angela Merkel, kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ka thënë se kancelarja Angela Merkel është mike e shqiptarëve dhe se Procesi i Berlinit, i nisura nga ajo, është një projekt lagrpamës, transmeton albinfo.ch.

Ai tha se Merkel do t’i mungojë Ballkanit, përcjell Telegrafi.

“Kemi privilegjin të presim në Tiranë një mike të Ballkanit, të shqiptarëve dhe popujve të tjerë. Unë besoj se askush nuk ka bërë më shumë për këtë rajon, pas përfundimit të luftës se kancelarja gjermane. Procesi i Berlinit është një vizion largpamës, për ta parë të ardhmen. Përtej rezultateve konkrete, besoj se arritja më e madhe është vendosja e një fryme bashkëpunimi dhe bashkëveprimi. Sot Ballkani Perëndimor është shumë më mirë seç ishte, përpara se Merkel të niste Procesin e Berlinit. Angela Merkel do t’i mungojë rajonit”, tha Rama.

Tema e vizitës së kancelares Merkel në Tiranë është bashkëpunimi rajonal dhe kryesisht jetësimi i Tregut të Përbashkët Rajonal, nismë kjo në kuadër të Procesit të Berlinit.

Pas 16 vjetësh në pushtet, Merkel do të largohet nga pozita e kancelares në fund të mandatit të saj të katërt, përkatësisht pas zgjedhjeve të 26 shtatorit në Gjermani.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI