Lajme

Më pak vende të lira pune në kompanitë më të mëdha zvicerane

Numri i vendeve të punës të shpallura nga korporatat e mëdha zvicerane po bie vazhdimisht – rreth 20 për qind më pak reklama po vendosen aktualisht në faqet e internetit të 50 kompanive kryesore të Zvicrës, përcjell albinfo.ch.

Migros, Coop, Swisscom, Swiss Post dhe grupe të ndryshme teknologjike dhe industriale, aktualisht po kërkojnë shumë më pak punonjës se sa gjashtë muaj më parë.

Megjithatë, ndërsa mungesat e stafit tani janë më pak të mprehta në këto kompani, në përgjithësi, Zvicra ende vuan nga mungesa në sektorë të tjerë, si kujdesi shëndetësor, gastronomia dhe tregtia e kualifikuar, ndër të tjera.

Dhe shkalla e papunësisë në Zvicër mbetet ende shumë e ulët, në 2.1 për qind.