Vera në Vendlindje

Klina “ringjallë” trashëgiminë etnologjike në kuadër të Ditëve të Diasporës

Me shumë aktivitete kulturore dhe të tjera, edhe komuna e Klinës i është bashkuar manifestimeve “Ditët e Diasporës” organizuar nga Ministria e Diasporës. Për nderë të bashkatdhetarëve në qendrën e qytetit komuna ka organizuar një minipanair etnologjik me artizanale dhe punime manifakturave popullore, i cili po qëndron i hapur që prej disa ditëve. Po ashtu, ditë më parë në shënim të  “Ditëve të diasporës”  janë mbajtur disa

ndeshjeje në futboll siç ishe ajo  në mes të KF “Dukagjini” nga Klina dhe ekipit të futbollit nga Federata shqiptare e futbollit në Gjermani.

Nga aktivitet kulturore për ndere të bashkatdhetarëve komuna e Klinës ka organizuar  promovimin e librit “Dëshmi në Kohë” të autorit nga Klina i cili jeton dhe vepron në SHBA, gazetarit shumëvjeçar dhe publicistit Luz P. Thaqi.

Në kuadër të manifestimit “Ti je pjesë e atdheut” u organizua edhe një panair i vogël me prodhime vendore dhe një ekspozitë figurative e piktorëve klinas. 


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI