Kuriozitete

Fitojnë milionat në lotari, por nuk paraqiten

Duket e paimagjinueshme: Dikush blen një biletë lotarie, përfundon se vlen një ton para dhe megjithatë ata kurrë nuk pretendojnë tërheqjen e fitimeve

Tani për tani, ka një çmim prej 1 milion dollarë Mega Millions fituesi i të cilit duhet të paraqitet deri më 17 Mars ose bileta fituese, e blerë në Rhode Island një vit më parë, do të skadojë. Shuma është një çmim i nivelit të dytë për përputhjen e pesë nga gjashtë numrat e gjetur.

“Edhe nëse nuk fitoni çmimin e parë, shumë lojëra kanë nivele të tjera të shumta çmimesh”, tha Gordon Medenica, drejtori kryesor i Mega Millions. “Ndërsa shumica e çmimeve të pakërkuara priren të jenë për shuma shumë më të vogla, ne ende i inkurajojmë lojtarët tanë të kontrollojnë gjithmonë biletat e tyre.”

Megjithëse 1 milion dollarë nuk janë pak, çmimi ende i pakërkuar zbehet në krahasim me disa çmime mega me miliona që nuk janë pretenduar nga fituesit, transmeton Scan, përcjell albinfo.ch.

Ato variojnë nga një biletë e shitur në Florida më 2013 që ishte me vlerë 16.5 milionë dollarë (që përfaqëson një të tretën e një çmim prej 50 milionë dollarë të ndarë në tre fitues) në një çmim prej 77.1 milionë dollarë në 2011, me biletën fituese të blerë në Georgia. Dhe përtej atyre çmimeve kryesore, ka shuma më të vogla që gjithashtu mund të përfundojnë të pakërkuara, qoftë për shkak të humbjes së një bilete, duke harruar të rishikojnë numrat fitues ose fatkeqësi të tjera.

Në krye të lojërave me shumë shtete, ka llotari specifike të shtetit me çmime që gjithashtu nuk kërkohen kurrë. Në Karolinën e Veriut, për shembull, më shumë se 59 milionë dollarë shpërblime mbetën të pakërkuara në vitet fiskale 2019 dhe 2020, në total, sipas raportit më të fundit vjetor të lotarisë shtetërore. Në Kaliforni në 2016, askush nuk doli me një biletë fituese për një çmim të vetëm lotarie me vlerë 63 milionë dollarë, tregojnë raportet e botuara.