Futbolli Shqiptar në Zvicër

FC Tetova, klubi ku luan edhe lojtari i përfaqësueses kosovare

Tetova nuk është vetëm e tetovarëve, në këtë klub luajnë shqiptarët e të gjitha trojeve

 

«Tetova përbëhet aktualisht vetëm nga lojtarë shqiptarë nga trojet  shqiptare. Ata janë nga Kosova, Maqedonia dhe Lugina e Preshevës», thotë kryetari i klubit, Basri Xhelili.

Lojtari më i famshëm i klubit FC Tetova është Fadil Goli i përfaqësueses kosovare në futsal. Goli ka luajtur këtë vit për herë të parë për përfaqësuesen e Kosovës në garat për kualifikimin Europian në Futsal duke u  shpallur golashënuesi më i mirë i kombëtares kosovare, me katër gola të shënuar.

Jo vetëm sport

Tetova është një klub i ri që është themeluar në fillim të qershorit 2011 në Seebach të kantonit Cyrih. Është iniciuar nga 12 shokë që për qëllim kishin jo vetëm angazhimin sportiv e ruajtjen e kontakteve mes tyre por edhe ruajtjen e gjuhës e traditave. «Veç sukseseve sportive, nuk duhet harruar se klubet shqiptare luajnë një rol të rëndësishëm në integrimin e të rinjve, ruajtjen e gjuhës dhe traditave tona si dhe ruajtjen e kontakteve sociale».

Të gjithë themeluesit e klubit ishin në atë kohë lojtarë aktiv duke dhënë angazhimin e tyre edhe me detyra vullnetare në kryesinë e klubit.

«FC Tetovën e përcollën shumica e themeluesve edhe pse ata nuk janë më aktiv në futboll, ata japin kontribut në mënyra tjera si trajner, kryetar, drejtor sportiv dhe detyra tjera të klubit» .

«Samir Idrizi, Mirsad Dzemaili, Erxhan Zeqiri, Basri Xhelili, Admir Ziberi, Sead Miftari, Semir Demiri, Burhan Iseni dhe Riza Iseni janë themeluesit e FC Tetovës që e mbështësin edhe sot e kësaj dite ekipin kudo që shkon», tregon Xhelili.

Një vit pas themelimit, ngjiten një shkallë më lart

Nga ana sportive, FC Tetova ndeshjet e para kampionale i ka zhvilluar gjatë vitit 2011/2012 duke startuar si rëndom në ligën e pestë zvicerane. Në fund të kampionatit ata janë shpallur kampion dhe kështu kanë fituar të drejtën për të garuar sezonen vjeshtor të 2012 në ligën e katërt të rajonit Cyrih.

«Pas suksesit të shpejtë, FC Tetova,  një vit pas themelimit, themeloi edhe ekipin e seniorëve, por mospjesëmarrja regullt në stërvitje dhe në ndeshje na detyroi ta tërheqim ekipin nga kampionati», thotë Xhelili.

Sukseset e FC Tetovës janë ngjitja në ligën e katërt, themelimi i Unionit të Klubeve Shqiptare në Zvicër, arritja dhe loja në gjysmëfinale ndaj FC Kosovës ZH në turnirin për kupën e Unionit.

«Synimi ynë i parë dhe i vetëm është momentalisht ngjitja në ligën e tretë».

Futbollisti më i ri i FC Tetovës është 18 vjeçari Edolind Selimi i cili luan përkrah futbollistit më të vjetër, 40 vjeçarit, Burhan Iseni.

«Aktualisht, golashënuesi më i mirë i FC Tetovës është Muhamet Ramadani me 21 gola në 11 ndeshje. «Nuk duhet harruar edhe përcjellësin e tij Avdilsamet Saqipi i cili deri në gjysmësezonë shënoi 18 gola dhe ishte vetëm dy gola larg vendit të parë».

Nga drejtuesit e klubit mësojmë se janë edhe lojtarët e tjerë të cilët japin maksimumin për këtë klub, pa të cilët golashënuesit nuk do të kishin shënuar kaq shpesh.

FC Tetova është një skuadër e re që po e luan me sukses rolin e një shoqate unifikuese mes shqiptarëve dhe vendasve.

Themeluesit

«Samir Idrizi, Mirsad Dzemaili, Erxhan Zeqiri, Basri Xhelili, Admir Ziberi, Sead Miftari, Semir Demiri, Burhan Iseni dhe Riza Iseni janë themeluesit e FC Tetovës që e mbështësin edhe sot e kësaj dite ekipin kudo që shkon», tregon Xhelili.

 

Golashënuesit

«Aktualisht, golashënuesi më i mirë i FC Tetovës është Muhamet Ramadani me 21 gola në 11 ndeshje. «Nuk duhet harruar edhe përcjellësin e tij Avdilsamet Saqipi i cili deri në gjysmësezonë shënoi 18 gola dhe ishte vetëm dy gola larg vendit të parë».

 

Sukseset

Sukseset e FC Tetovës janë ngjitja në ligën e katërt, themelimi i Unionit të Klubeve Shqiptare në Zvicër, arritja dhe loja në gjysmëfinale ndaj FC Kosovës ZH në turnirin për kupën e Unionit.