Lajme

Austri: Frenimi i çmimit të energjisë elektrike pritet në tetor

Ka shenja se një frenim i çmimit të energjisë elektrike mund të hyjë në fuqi më vonë gjatë vitit në Austri, që do të thotë se një kuotë e caktuar e energjisë elektrike do të vihej në dispozicion për çdo familje me një çmim të caktuar, përcjell albinfo.at.

Ministri austriak i Financave, Brunner (ÖVP), ka thënë se qeveria ÖVP-Green është aktualisht në proces të punës për këtë frenim të çmimit të energjisë elektrike. Ai pret që një ligj përkatës të miratohet në shtator dhe se ai do të hyjë në fuqi në tetor, sipas transmetuesit ORF.

Javën e kaluar, ministri i Financave i Vjenës, Peter Hanke, i tha gazetës Standard se njerëzit duhet të vendosin ngrohjen e tyre në 19 gradë dhe sugjeroi që muzetë e kryeqytetit mund të vendosen në një temperaturë më të ulët për të ulur kostot e energjisë.