Lajme

94 për qind më pak të shtruar në spital pas dozës së parë të vaksinimit

Është krahasuar se sa për qind më pak pranime në spital ka pasur për kategorinë e qtyre që vaksinohen për herë të parë sesa për njerëzit që nuk ishin vaksinuar ende

Sipas një analize paraprake të të dhënave, edhe doza e parë nga dy vaksinimet me Astra-Zeneca mund të zvogëlojë ndjeshëm rrezikun e shtrimit në spital për shkak të Covid-19.

Ky zvogëlim mund të shkojë madje deri në 94 për qind, shkruan srf.ch

Ky është rezultat i një analize të realizuar nga disa universitete skoceze dhe autoriteti i Shëndetit Publik në Skoci, transmeton albinfo.ch. Vaksina nga Biontech dhe Pfizer zvogëlon rrezikun e shtrimit në spital me dozën e parë me rreth 85 përqind.

Vlerat janë llogaritur në javën e 4-të pas marrjes së dozës së parë. Me atë rast është krahasuar se sa për qind më pak pranime në spital ka pasur për kategorinë e qtyre që vaksinohen për herë të parë sesa për njerëzit që nuk ishin vaksinuar ende.

Për studimin, i cili ende nuk është botuar në ndonjë revistë të specializuar, shkencëtarët përdorën të dhëna nga 5.4 milionë njerëz, që është pothuajse e gjithë popullsia skoceze, përcjell albinfo.ch. Është marrë parasysh periudha nga 8 dhjetori deri më 15 shkurt. Gjatë asaj kohe, në Skoci janë injektuar 1.4 milion doza vaksinë.

Më shumë se një në pesë persona në MB janë vaksinuar.


LAJME INTERESANTE NGA INTERNETI