Lajme

Zvicër: Mblidhen 72.000 nënshkrime kundër zgjerimit të autostradës

Dy muaj pas fillimit të referendumit kundër zgjerimit të autostradës, janë mbledhur 72 mijë nënshkrime. Kjo do të thotë se ata që kanë të drejtë vote do të mund të vendosin për këtë.

Gjatë mbledhjes së nënshkrimeve u kuptua se referendumi po ngjallte shumë interes:

“Padyshim që kemi goditur nerva. Shumë njerëz nuk e kuptojnë pse qeveria federale po investon miliarda në zgjerimin e autostradave në mes të krizës klimatike dhe shkatërron sipërfaqe të tëra me tokë të vlefshme të kultivuar”, përmbledh Martin Winder, kreu i fushatës së referendumit në Klubin e Transportit VCS të Zvicrës.

“Ky miratim dhe përfundimi i shpejtë i referendumit konfirmon se ne jemi të përkushtuar të luftojmë me të gjitha forcat zgjerimin e autostradës. Jemi gati dhe presim me padurim fushatën e votimit!”, tha ai, transmeton albinfo.ch.

Nënshkrimet e marra aktualisht janë duke u certifikuar dhe dorëzuar në Kancelarinë Federale në fillim të vitit 2024 – periudha e referendumit zgjat deri më 18 janar 2024.

Prandaj votuesit duhet të jenë në gjendje të vendosin për zgjerimin e autostradës vitin e ardhshëm.

“Ne jemi të bindur se shumica do të refuzojë zgjerimin e autostradës dëmtuese të klimës, “thotë me besim drejtori menaxhues i umverkehR Silas Hobi.

VCS dhe umverkehR mblodhën nënshkrimet me mbështetjen e PS, të Gjelbërve dhe një koalicion të gjerë të 24 shoqatave, partive dhe organizatave mjedisore të tjera.